Download The Findit App

Share Your Posts On These Major Social Networks

Instatag Your Posts to Instagram Facebook + Twitter

Right Now

Ce Presupune O Instalare de Panouri Fotovoltaice?

Exista un trend in randul consumatorilor, atat rezidentiali cat si industriali, de folosire tot mai accentuata a solutiilor de energie regenerabila. Una din optiunile la care acestia apeleaza sunt sistemele de panouri fotovoltaice. Insa pentru a alege sistemul potrivit nu este de ajuns o simpla cautare online de genul panouri fotovoltaice pret. Este nevoie de o cercetare mult mai amanuntita cand vine vorba de o astfel de investitie. De asemenea, pe langa achizitionarea sistemului in sine, este de preferat ca fiecare client sa inteleaga inainte de a lua legatura cu o firma sau un reprezentant, ce presupune o instalare panouri fotovoltaice. Astfel, clientul va avea toate datele necesarii luarii unei decizii bine fundamentate.

De Ce O Simpla Cautare De Genul Panouri Fotovoltaice Pret Nu Este Eficienta?


Exista multe optiuni pe piata cand vine vorba de investirea in panouri fotovoltaice. De aceea se poate ca uneori, unii potentiali clienti, sa intampine dificultati cand trebuie sa ia o decizie. Cei mai multi dintre cei care nu au facut o cercetare serioasa in prealabil risca sa aleaga strict numai in functie de pret. Insa acest lucru se poate dovedi o mare greseala. Asta pentru ca, in afara de pret, sunt multe alte criterii care trebuie avute in vedere cand se alege un sistem de panouri fotovoltaice. Da, pretul este un aspect foarte important, de care trebuie tinut cont intotdeauna si care poate uneori sa diferentieze doua oferte, insa nu trebuie sa fie singurul mod de evaluare a ofertelor disponibile. In plus, exista riscul ca o ierarhizare facuta numai in functie de pret sa nu scoata la iveala anumite neajunsuri a instalatiilor respective sau a firmelor care le ofera.

Spre exemplu, o simpla cautare pe Google de genul panouri fotovoltaice pret este cat se poate de vaga si poate induce in eroare un potential client cu putine cunostinte in domeniu. In primul rand, o cautare si o sortare a rezultatelor folosind numai criteriul pretului va favoriza firmele care ori au servicii si produse de o calitate indoielnica, oferindu-le la preturi mult sub cele normale, ori care practica costuri ascunse, investitia finala a clientului fiind de cele mai multe ori mult mai mare decat pretul afisat initial. De aceea este nevoie de o cercetare atenta a pietei si a ofertelor acesteia, dincolo de o simpla filtrare in functie de pretul practicat de firma care ofera sistemul fotovoltaic.

Un alt motiv pentru care o simpla cautare panouri fotovoltaice pret se poate dovedi a fi inutila, ba chiar periculoasa pentru potentialul client este acela ca pe langa panourile in sine, este nevoie de multe alte elemente astfel incat sistemul sa functioneze asa cum trebuie. Panourile sunt poate partea cea mai vizibila din tot sistemul, insa pe langa acestea este vorba de invertor, de cabluri, de elemente de stocare a energiei produse etc., astfel incat pretul panourilor nu reprezinta decat o mica parte din intregul cost al sistemului. In plus, nu este recomandabil ca sistemul sa fie achizitionat pe bucati, mai ales de la retail-eri diferiti, si asamblat de catre client. Un sistem de panouri fotovoltaice necesita o anumita expertiza, si este nevoie de o serie de reglaje fine, care trebuie facute de catre personal autorizat care sa inteleaga functionarea acestuia, riscurile implicate in folosirea lui si modul in care acestea pot fi gestionate.

Cine Ar Trebui Sa Se Ocupe De O Instalare Panouri Fotovoltaice?

In multe situatii clientul s-ar putea sa nu fie constient ce implica o instalare panouri fotovoltaice. De aceea este bine ca aceasta sa fie facuta de catre personalul autorizat si specializat al unei firme de profil. Desi acest lucru poate parea pentru client ca o cheltuiala in plus, toti producatorii de astfel de sisteme recomanda ca produsele lor sa fie intotdeauna manevrate si puse in functiune de catre persoane competente in acest domeniu. Acest lucru este din cauza faptului ca, desi pot parea inofensive, aceste sisteme folosesc tensiuni destul de mari, si din cauza unei neglijente sau a unei manevrari gresite se poate ajunge la pagube materiale insemnate sau chiar mai rau.

De asemenea, cele mai multe firme care ofera spre vanzare sisteme fotovoltaice ofera inclusiv servicii de instalare panouri fotovoltaice. Acestea fac acest lucru tocmai pentru a se asigura ca montajul unor astfel de panouri se face cu personal calificat, care are experienta necesara unei asemenea sarcini. In plus, este metoda lor de a se asigura ca ofera potentialilor lor clienti toate serviciile necesare, astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sau tentati sa lucreze cu persoane necalificate sau care presteaza servicii de proasta calitate. In plus, instalarea unor panouri fotovoltaice, desi poate parea simplu, nu este. Acestea trebuie sa fie atent reglate astfel incat sa dea randament maxim. De asemenea, manevrarea lor pe durata instalarii trebuie sa fie foarte precisa, astfel incat sa se evite neplaceri precum deteriorarea lor sau orice altceva ar putea compromite functionarea lor optima.

Care Sunt Etapele De Instalare Panouri Fotovoltaice?


Din exterior o astfel de instalare panouri fotovoltaice poate parea foarte simpla, insa in spatele ei este nevoie de o serie de pasi foarte bine coregrafiati astfel incat rezultatul sa fie cel mai bun. In primul rand, instalarea se va face intotdeauna tinandu-se cont de zona cu cea mai mare expunere la soare, atat ca timp cat si ca intensitate. Desi, spre deosebire de panourile solare simple care folosesc caldura soarelui pentru a produce apa calda, panourile fotovoltaice folosesc lumina soarelui pentru a produce energie, si aceasta trebuie dozata corect, astfel incat uzura asupra panourilor sa fie minima si randamentul sa fie maxim.

Al doilea pas este reglarea panourilor astfel incat acestea sa functioneze corespunzator odata instalate. Desi exista numeroase solutii wireless pentru controlul unor astfel de panouri, inainte ca acestea sa fie montate, anumite masuri trebuie luate pentru a se asigura buna lor functionare. Orice interventie dupa montarea lor poate insemna pierderea de timp pretios si o scadere a randamentului intregului sistem. Spre exemplu, circuitele acestora sunt testate pentru a se asigura integritatea lor. In aceasta etapa orice problema care tine de producerea energiei si de transportarea ei, cat si de racordarea panourilor cu restul sistemului, trebuie identificata si rezolvata.

Nu in ultimul rand, instalarea propriu-zisa a panourilor urmata de punerea lor in functiune. O instalare se poate considera reusita numai in momentul in care se contata ca sistemul opereaza corect, fara fluctuatii de tensiune si ca panourile si restul elementelor raspund la comenzile date de catre utilizator.

More Posts

0 comments
0 comments
0 comments
0 comments
Load More wait